Yazar Emrah Serbes hakkında, 3 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası nedeniyle hazırlanan iddianame, mahkemeye gönderildi. İddianame kabul edilirse, Serbes 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. İlk başta otomobili kendisinin kullandığı söyleyen Serbes’in arkadaşı Kenan Doğru için de 2 yıla kadar hapis istendi.

İzmir- Aydın Otoyolu’nda, 22 Eylül’de yaşanan kazada, Emrah Serbes’in kullandığı otomobil, başka bir otomobile arkadan çarptı. Aracı kullanan Ayhan Özçelik, kızı Zeynep Özçelik ve Nilgün Özçelik yaşamını yitirdi.

Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı fezlekeyi bir süre önce İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Savcılığın ikinci kez yaptığı inceleme ve değerlendirme sonrasında, iddianame hazırlanıp, mahkemeye gönderildi.

İddianamede, Emrah Serbes için “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak” suçlamasıyla, 22.5 yıla kadar hapis cezasına istendi. Serbes ile aynı araçta olan ve ilk aşamada aracı kendisinin kullandığını iddia eden arkadaşı Kenan Doğru için de 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi.