Eğitim Sen, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun kılık kıyafeti nedeniyle azarladığı ve sınıftan kovduğu matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ün valiyi protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşte kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesinden valinin sorumlu olduğunu belirterek istifa etmesini istedi.

Açıklamada olayın birinci derecede sorumlusunun Yalova Valisi olduğu belirtilerek “Bir öğretmenin öğrencileri önünde hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan Vali, hukuk önünde bunun hesabını vermeli, derhal görevinden istifa etmelidir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

"CİNAYETİN BİR DİĞER SORUMLUSU DA AKP'DİR"

“Üyemiz Halil Serkan Öz`ün yaptığı tek şey, sendikamızın tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek amacıyla 7 Ekim 2013 günü “özgür kılık kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi” eylem kararına uymak olmuştur! Bu da tüm eğitim ve bilim emekçilerinin en temel sendikal hakkıdır!

“Ancak öğrencisi önünde bir öğretmene hakaretler yağdırmayı bilen Vali'nin kendi sorumluluğundaki hastanelerde “anjiyo” için gerekli alt yapı eksikliğini gidermemiş olması, üyemizin hayata döndürülmesi çabalarını boşa çıkarmıştır! Belli ki Vali Cebiroğlu, emekçilere hakaretler yağdırmak dışında bir görev üstlenmemiştir.

“Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, hakkını arıyor diye sokak ortasında polise dövdüren, çocukların ve gençlerin ufkunu açıyor diyerek bizleri cezalandıran AKP ise bu cinayetin diğer sorumlusudur!

“Vali’nin üyemizin vefatının ardından “Yalova olarak, eğitim camiamızın üyesi değerli personelimiz, Fen Lisesi Öğretmeni Halil Serkan Öz`ün vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz” diyerek üyemizi ölünce “değerli” gören bir mesaj yayınlaması tam anlamıyla aymazlık örneğidir.

“Hiç kimsenin ve Vali’nin kuşkusu olmasın ki, üyemizin yaşamını yitirmesine sebep olanların peşini asla bırakmayacak, tüm eğitim ve bilim emekçileri ile birlikte hepimizi acıya boğan bu olayın sorumluları hesap verene kadar örgütlü gücümüz ve kararlılığımızla mücadelemizi yükselteceğiz!”