Türkiye’nin Afrin’nin kent merkezine girmesinin ardından, ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri IŞİD’e karşı düzenledikleri operasyonları durdurduğunu açıkladı.

Amerika’nın Sesi’nden Mahmut Bozarslan’ın haberine göre, Afrin Kanton yönetimi ise BM’ye Türkiye’yi durdurma çağrısı yaptı.

DSG Sözcüsü Lilwa Abdullah, ‘Cizre Fırtınası’ adını verdikleri ve Deyrizor civarında yoğunlaşan operasyonda, 9 Eylül’den bu yana sürdüğünü söyledi.

PYD’ye yakın ajanslara konuşan Abdullah, DSG ve IŞİD arasındaki çatışmaların durma noktasına geldiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“DAİŞ ile mücadelenin aksamaya başlamasının tek nedeni işgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarıdır. Fırat’ın doğusundaki güçlerimizin Çağın Direnişi’ne katılmak için bölgeden çekilmesi, buradaki operasyonların durmasındaki ana etken oldu. Bu bölgedeki çeteler halen Fırat’ın doğusundaki küçük bir alanda çemberde tutuluyor. Çeteler ara ara DSG güçlerinin noktalarına saldırılar gerçekleştiriyor. Buradaki güçlerimiz çetelerin saldırılarına cevap veriyor”

Bu arada Türkiye’nin Afrin kent merkezine girmesini ardından Afrin Eyaleti İcra Kurulu Eş Başkanı Dr. Osman Sheikh Issa, bir basın toplantısı düzenledi.

Yanında YPG yöneticileriyle birlikte kameraların karşısına geçen Issa, Afrin operasyonunun sadece Türkiye’nin kararı olmadığını söyledi.

BM’ye Türkiye’yi durdurma çağrısı yapan Issa, “Demografik yapı değiştiriliyor. Bu sadece Türkiye’nin kararı değil Rusların da desteği var. Ruslar yeşil ışık yakmasa yapılmazdı bu harekat. Hepimiz biliyoruz, hava sahasında karar Ruslarındır. Ortak bir saldırı yapıldı. Bu nedenle uluslararası bir sessizlik var. Afrin’i aldık diyorlarsa şunu bilsinler, her yerde savaş devam ediyor. Çağrımız uluslararası kamuoyuna şudur; Türkiye’ye karşı sessizliğinizi bozun” dedi.

Issa, Afrin sakinlerinin daha fazla can kaybı olmaması için kenti terk ederek, Şahba ve Şerawa Bölgesine gittiğini söyledi.

Kaynak: Amerika’nın Sesi