Diyarbakır'da polis, 872 çocuğu fişleyerek Milli Eğitim Müdürlüğü'yle (MEB) paylaşmış ve Bağlar Milli Eğitim Müdürlüğü de çocukların listesini bütün kimlik bilgileri ve ev adresleriyle kurumun internet sitesinden yayımlamıştı. "Suça sürüklenen çocuklar acele ve günlüdür önemli" başlığıyla "Suça sürüklenen çocuklar1.pdf" dosyasında üç gün sitede kalan listeler nedeniyle Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Haci Ali Çelik ve Vedat Demir isimli bilgi işlem görevlisi görevden alındı.

Dicle Haber Ajansı'nda (DİHA) yer alan habere göre, 2014 yılı sokakta çalışan/çalıştırılan çocukların isim ve adres listesi' başlıklı belgede ise 416 çocuğun kimlik bilgileri ve ev adresleri bulunuyor. 'Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilen çocuk listesi' adını taşıyan belgede ise polis merkezine başvurmuş 46 mağdur çocuğun tüm kimlik bilgileri ikamet adresleriyle birlikte yer almıştı.

"Şubeye geliş nedeni' başlıklı bölümde ise, cinsel istismara uğramış ve zorla alıkonulmuş çocukların isimleri, anne babalarının adları ve ev adresleriyle birlikte yer almıştı. Listede ayrıca intihara teşebbüs etmiş, aile içi şiddete uğramış, yaralanmış, kötü muameleye maruz kalmış çocukların da isim adresleri ve TC kimlik numaraları da yayınlanmıştı.

Konuya ilişkin görüştüğümüz Bağlar Milli Eğitim Müdürlüğü'nden görevliler konu ile ilgili bilgi vermeyerek yetkililerin Valilikte toplantıya katıldıkları belirtildi.

İLGİLİ HABER: 

Polisin fişlediği 872 çocuğun listesini Milli Eğitim Müdürlüğü paylaştı!