Diyarbakır’ın dün yaşanan ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği olayın ardından güvenlik güçleri daha önce gözaltına aldığı 14 kişinin ardından yaptığı çalışmalar sonrası 3 kişiyi daha gözaltına aldı.Gözaltına alınanların sayısı 17'e çıktı. 

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimizde 09.06.2015 Salı günü gerçekleşen silahlı saldırı olayları ile ilgili olarak güvenlik güçlerimiz tarafından sabah saatlerinde toplam 27 adreste arama yapılmış olup 2 adet av tüfeği ele geçirilmiştir. Meydana gelen olaylarda elde edilen son verilere göre; 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7’si ateşli silahla olmak üzere toplam 11 vatandaşımız yaralanmıştır. Olaylarla ilgisi olduğu değerlendirilen 17 kişi göz altına alınmıştır.

İlimizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik her türlü girişim ve provokasyonlara karşı halkımızın sağduyulu olması ve bu tür davranışlara itibar etmemesi büyük önem arz etmektedir.”

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde 9 Haziran’da düzenlenen silahlı saldırıda İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (Yeni İHYA-DER) Başkanı Aytaç Baran hayatını kaybetmişti. 

Saldırı sonrası bölgeye gelen uzun namlulu silah taşıyan kar maskeli yaklaşık 15 kişi Özgür Yurttaş Derneği binası ile bitişiğindeki Sisi adlı kahvehaneyi silahla taradı ve olayda üç kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı.