Diyarbakır’da bir okulda 50’ye yakın öğrenci lavabodan içtikleri sudan zehirlendi. Öğrenciler kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı. 

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Melik Ahmet Caddesi üzerinde bulunan Tevfik Fikret Ortaokulu’nda 50’ye yakın öğrenci musluktan içtikleri sudan zehirlendi. Okulda bulunan öğrencilerin ders bitimine yakın saatlerde karın şikâyeti yaşayıp kusması ile birlikte öğretmenler 112’yi aradı.

Okul önüne gelen ambulanslar karın ağrısı çeken ve kusan öğrencileri Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine götürdü. Öğrencilere hastanede serum takılırken bazı öğrencilerden alınan tahlil örneklerinin laboratuvara gönderildiği öğrenildi. 

Öğrencilerin zehirlenmesinin duyulmasının ardından çok sayıda veli okul önüne gelerek öğretmenlerden bilgi aldı. Bazı veliler öğretmenlere tepki gösterdi. Okulda eğitim gören çocuklar su içilen lavaboların yeni boyandığını belirterek arkadaşlarının lavabo suyu yüzünden zehirlendiğini dile getirdi. Okuldaki öğretmenler ise lavabolarındaki suyun kent şebekesinden geldiğini ve okulun herhangi bir deposunun olmadığını kaydetti. Öğretmenler bir iki öğrencinin şikayetçi olmasından sonra önlem için ambulans çağırdıklarını diğer öğrencilerin de bundan etkilenerek kendilerini hasta hissettiğini dile getirdi. 
 
Öğrencilerin ciddi bir sağlık sorunu olmadığını ileri süren öğretmenler olayın duyulması üzerine okuldaki öğrencileri evlerine gönderdiklerini belirtti.