Kürt siyasetinin tüm bileşenlerinin katılımıyla "Öcalan ile görüşme" talebiyle 5 Eylül gününden itibaren Diyarbakır’da başlatılacak süresiz dönüşümsüz açlık grevinde yer alacak 50 kişilik liste netleşti.
 
Kürt siyasetinin bileşenleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşme yapılması talebiyle 5 Eylül'de açlık grevine başlanacağını duyurmuştu.
 
Yarın aralarında milletvekili, belediye eşbaşkanları ve toplumun farklı çevrelerinden oluşan 50 kişilik grup, DBP Diyarbakır İl Örgütü binasında grevi başlatacak. Açlık grevine başlamadan önce yine 50 kişilik grup, eş genel başkanları, siyasetçiler, belediye eşbaşkanları ve Diyarbakır halkının katılımıyla DBP il binası önünde saat 11.00'da basın açıklaması düzenleyecek. Yapılacak açıklamada bir kez daha tek gündemlerinin Öcalan ile görüşme olacağı deklare edilecek.
 
50 KİŞİLİK LİSTE NETLEŞTİ
 
Açlık grevinin başlanacağı DBP Diyarbakır il binasında hazırlıklar devam ediyor. Açlık grevine girecek olanlar için konferans salonu hazırlanırken, destek verenler ve misafirler için de hazırlıklar yapılıyor.
 
Açlık grevine girecek 50 kişilik grubun yarısına yakınının kadın olacağı belirtildi. Açlık grevinin süresiz ve dönüşümsüz olacağı ve sonuç alınıncaya kadar süreceği ifade edilirken, ileriki günlerde bu eylemin farklı yerlere de yayılacağı ve büyütüleceği kaydedildi. (Kaynak: ANF)