Gerçek Gündem’in haberine göre, Diyanet mensuplarının forum sitesi diyanethaber.com.tr Zaytung'a malzeme olacak bir habere imza attı.

"Dürüst, tarafsız, ahlaksız haber" başlığıyla kurmaca metinler üzerinden mizahi yayınlar yapan popiler Zaytung sitesi, geçtiğimiz günlerde yayınladığı haberinde, Muğla'nın Milas ilçesi Ortancalar Köyü'nde çalışan ateist bir imamın hikayesini yazmıştı. Köy halkının Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevden almak istediği imamdan memnun olduğu belirtilmiş, imamın ateist olmakla beraber "işine duygusal yaklaşmadığı" aktarılmıştı.

Mizahi haberleriyle tanınan Zaytung'un bu haberine Diyanethaber.com.tr'den yalanlama geldi.

“NE BÖYLE BİR İMAM VAR NE DE BÖYLE BİR KÖY”

Mizah sitelerine malzeme olacak açıklamada şunlar kaydedildi: "Her tarafı tamamen uydurma olan bu haber hakkında görüştüğümüz Milas ilçe müftülüğü haberin tamamen yalan olduğunu, Milas’ta Ortaca isminde bir köy olmadığını ve Milas müftülüğünde de Seyfi Çalışkan isminde bir görevlinin olmadığını, çalışmadığını söylediler."

diyanethaber.com.tr din görevlilerini dikkatli olmaya çağırarak, Zaytung'un haberini "İşte o ahlaksız haber" diye yayınladı.