Hrant Dink cinayeti soruşturmasında, mahkemenin serbest bıraktığı 2 polis hakkında savcının itirazı üzerine yakalama kararı çıktı

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerin ihmali üzerine yürütülen soruşturmada emniyet amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit hakkında yakalama kararı verildi.

İki polis savcı Gökalp Kökçü’ye ifade verdikten sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliğ'nini, Mumcu ve Zenit’i serbest bırakmasına Savcı Kökçü itiraz etti.

Hürriyet'ten Ayşegül Usta'nın haberine göre, itirazı değerlendiren 6. Sulh Ceza Hakimliği, 2 polis hakkında da yakalama kararı çıkardı.

Özkan Mumcu dönemin Trabzon istihbaratında komiser, Zenit de polis memuru olarak görev yapıyordu. Zenit’in istihbarat elemanı olarak kullanılan sanık Erhan Tuncel ile irtibatlı olduğu belirtilmiş, cinayet sonrasında ikili arasındaki telefon görüşmesi basına yansımıştı. Öte yandan Dink’e yönelik silahlı saldırı için İstanbul’a ve Ankara’ya gönderilen bilgilerin farklı olduğu kaydedilmişti.