Denizli'de 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında aralarında şube müdürleri ile komiserlerin de bulunduğu 50 polis açığa alındı.
 
Açığa alınanlar arasında geçen hafta Kale ilçesinde Fethullah Gülen Grubu’na bağlı yurtlara operasyon düzenleyen bir baş polisin de bulunduğu öğrenildi.
 
Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde “FETÖ/PDY” soruşturması kapsamında daha önce müdür, emniyet amiri ve komiser yardımcılarının da aralarında bulunduğu toplam 63 polis açığa alınmıştı.
 
Gözaltına alınan 6 müdür, 3 emniyet amiri ve 3 komiser yardımcısı sevk edildikleri adliyede tutuklanmıştı.
 
Emniyet Müdürlüğü'nde ikinci “FETÖ/PDY” dalgasında ise bugün aralarında şube müdürleri, komiser yardımcılarının da bulunduğu toplam 50 polis daha açığa alındı.
 
Açığa alınanların içinde Kale ilçesinde ihbar üzerine “FETÖ” yurtlarına operasyon düzenleyip, 6 kişiyi gözaltına alan ve yurtların kazan dairesinde askeri kamuflaj ile yakılmış kitaplar ile belgeler ele geçiren bir baş polisin de bulunduğu bildirildi.
 
FİRARİ 9 HAKİM VE SAVCI İÇİN YAKALAMA KARARI
 
Öte yandan Denizli'de tüm kamu kurumlarında açığa alınan kişi sayısı 1170'e ulaşırken, 88 kişi de tutuklandı. Tutuklanan hakim ve savcı sayısı 14 olurken, firarda olan 9 hakim ve savcı için de yakalama kararı çıkarıldı.
 
Denizli İl Ticaret Müdürü Abdullah Hasyıldırım, Tapu Kadastro Müdürlüğü'nden 2 müdür ile 2 mühendis ve 5 personel görevlerinden ihraç edildi.