4 Kasım’da tutuklanarak Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile aynı gün tutuklanarak bu cezaevine gönderilen HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, 11 gündür hücrede tek başlarına tutuluyor.

HDP’li siyasetçilerin siyasi tutukların tutulduğu A ve B bloklar yerine, El Kaide davasından cezaevinde bulunanlar ile sorunlu adli tutukluların tutulduğu C Blok’taki hücrelerde tutulduğu iddia edildi.

Demirtaş’ın hücresinin sağ tarafında El Kaideli tutukluların sık sık tekbir getirdiği, sol tarafında ise saldırgan tutukluların ırkçı sloganlar attığı öne sürüldü.

CEZAEVİ İDARESİ BAKANLIĞI BEKLİYORMUŞ!

ANF’nin haberine göre, Demirtaş ve Zeydan’ın avukat veya görüş için hücrelerden çıkarıldığı sırada söz konusu tutukluların hücrelerinin önünden geçtiği öğrenildi.

Demirtaş ve Zeydan’ın siyasi tutuklar ile birlikte kalmak için yaptığı başvuruya ise cezaevi yönetiminin, "Adalet Bakanlığı’ndan haber bekliyoruz. Gelecek cevaba göre düzenleme yapılacaktır" yanıtı verdiği belirtiliyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatı eski milletvekili Aysel Tuğluk Demirtaş’la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Demirtaş’ın halen tek başına odada kaldığını ifade etmişti.

Tuğluk, Demirtaş’ın Edirne’ye getirilen HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ile birlikte kalması yönünde talepte bulunduğunu da açıklamıştı.