HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Demirtaş, Cizre'nin hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

“Cizre'de son 20 gün içerisindeki ablukada kaç kişinin öldürüldüğünü bilmiyoruz. Tam rakam yok çünkü orada sağlıklı hiçbir işleyiş yok, hukuka dair hiçbir işleyiş yok. Cenazelerin bir çok ile dağıtıldığını duyuyoruz sadece. Aileler il il geziyorlar, çocuklarını teşhis etmeye çalışıyorlar. Ailelere ayrıca bir manevi işkence neredeyse uygulanıyor. Yani tam bir savaş suçu hali var orada. Hükümet zannediyor ki bütün bunların üzerini örtmek kolay olacak. Hayır. Bütün bunların hukuk çerçevesinde mutlaka hesabı sorulacak. Suç işleyen kim varsa. Nasıl ki bir genç suç işlediğinde gereğini yapıyorlarsa, bir hükümet yetkilisi de suç işlediğinde elbette ki onun arkasını bırakmayacağız, peşini bırakmayacağız, gereği yapılıncaya kadar uğraşacağız" dedi.

BAKAN SOYLU PROTESTOSU

Selahattin Demirtaş, DİSK Genel Kurulu'nda Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun protesto edilmesi konusundaki düşüncelerinin sorulmasını üzerine ise şöyle konuştu:

“İşçiler protesto hakkını kullanırlar. Buna da herkesin saygı göstermesi lazım. Biz de protesto ediliyoruz. Sonuçta DİSK çoğu zaman hükümetin emriyle, talimatıyla sokakta gaz yemiş, cop yemiş, tutuklanmış, hakarete uğramış işçiler. Bir defacık da bakanı görmüşler burada, protesto ediyorlar. Buna hoşgörü, saygı ile yaklaşmak dışında ne denilebilir ki.”

Bugün gerçekleşen 15'inci DİSK Genel Kurulu'nda bulunan Bakan Soylu, salondaki işçilerin protestolaru üzerine salonu terk etmişti.