Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Rize İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Kızılay Rize Şube Başkanlığı görevlerini yürüten 56 yaşındaki Mehmet Nuri Gezmiş, küçük yaştaki 2 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

Ömer Şan'ın Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, Gezmiş hakkında 1983-2002 yılları arasında Diyarbakır ve Rize’de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yaptığı dönemde adli yargılama talebine dönemin mülki idare amirlerinin izin vermediği ortaya çıktı.

Yaklaşık 10 gün önce hakkındaki şikâyetler üzerine Gezmiş’in, emekliliğini talep ettiği öğrenildi.

İLK DEĞİL

1983-2002 yılları arasında Diyarbakır ve Rize’de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan, AKP’nin 2003’te iktidara gelmesiyle Rize Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevine getirilen Mehmet Nuri Gezmiş’in öğrencilerine ve yetiştirme yurtlarında kalan erkek çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiaları nedeniyle iki soruşturma geçirdiği öğrenildi.

 Müfettişlerin Gezmiş hakkındaki adli yargılama talebine dönemin mülki idare amirlerinin izin vermediği ortaya çıktı.

Mehmet Nuri Gezmiş, iddiaya göre 10 gün önce kıyafet yardımı yapacağını söylediği bir erkek çocuğu yanına çağırdı.

Makam odasında pantolon giydirmek istediği 14 yaşlarındaki çocuğa bu sırada cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen Gezmiş’i, küçük çocuk ailesine anlattı.

Aile polise başvururken Gezmiş’ten şikâyetçi oldu. Polis Gezmiş’in ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı. Gezmiş’in Özel İdare Genel Sekreterliği ve Kızılay Şube Başkanlığı’ndaki bilgisayarlarına el koymak için savcılığa başvurdu. Ancak savcılık Gezmiş’in bilgisayarlarına el koyma kararı vermeyince, Gezmiş’ten bilgisayarların rızaen getirilmesi istedi.

Bilgisayarların teslim edilmesi sonrasında teknik inceleme başlatan polis, bilgisayarlara format atılarak tüm verilen silindiğini, hard disklerin ise değiştirildiğini saptadı. Hard disklerdeki silinmiş verileri kurtaran polis, küçük yaştaki erkek çocuklarla ilgili uygunsuz görüntüler ve yazışmaların bulunduğunu tespit etti.

Ardından Gezmiş hakkında ikinci bir şikâyet daha geldi. Bu kez 13 yaşlarındaki bir erkek çocuğun ailesi savcılığa başvurarak Gezmiş’in çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle şikâyetçi oldu.

Bu gelişme üzerine önceki akşam gözaltına alınan Gezmiş, çıkartıldığı mahkemece çocuklara cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanarak Kalkandere Cezaevi’ne gönderildi.

AKP’Lİ SAVUNACAK

Gezmiş’in avukatlığını AKP Rize eski il yöneticilerinden Rize Barosu Başkanı Yunus Çoruh üstlendi.