UNICEF fiziksel ve psikolojik istismarın çocuklarda tüm yaşamları boyunca silinmeyecek bir iz bırakabileceğini vurgulayan bir kısa film yayınladı.

UNICEF İyi Niyet Elçisi Beckham kendisinin de yer aldığı 60 saniyelik filmle ilgili konuşurken çocuklara yönelik şiddetin boyutlarına dikkat çekti.
 
“Her beş dakikada bir, dünyanın bir yerlerinde şiddet yüzünden bir çocuk ölüyor. Daha milyonlarcası ise çocukluklarını tamamen yıkıma uğratabilecek fiziksel, duygusal ve cinsel istismar gibi durumlarla karşılaşıyor” diyen Beckham şunları söyledi:
 
“Geçen yıl UNICEF ile birlikte yaptığım Kamboçya ziyaretinde karşılaştığım çocuklar bana başlarına gelen korkunç şiddet olaylarından söz etti. Şiddetin bu tür derin ve kalıcı yaralara yol açabileceğini görmek ve duymak bende şok etkisi yarattı. Hiçbir çocuk böylesine bir şiddet görmemeli.

Oysa dünyanın her yerinde, evlerinde, okullarında ve sokaklarda çocuklar benzer şiddet olaylarına maruz kalıyor. Umarım bu yeni proje dikkatlerin bu acil soruna çekilmesine yardım eder ve ilgili girişimler için esin kaynağı olur. Çocuklara yönelik şiddet yanlıştır ve hepimiz buna bir son vermeliyiz.”