Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaralanan ve 10 gündür bir binanın bodrum katında hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralılardan Hakkârili İslam Balıkesir'in annesi Tuli Balıkesir, “Yüreğim bodrum altında kaldı. Oğlumun yarasından öpüp koklasaydım” dedi.

14 Aralık’tan bu yana sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre’de 10 gün önce çatışmalar sırasında yaralanan 28 kişi bir bodrum katına sığınmıştı.

Aralarında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) tedbir kararı verdiği halde hastaneye kaldıramayan 7 kişi hayatını kaybetti.

Yaralılar da günlerdir ambulansla hastaneye kaldırılmayı bekliyor.

DİHA’nın haberine göre, İslam Balıkesir'in (21) annesi Tuli Balıkesir, bodrumdakilerle beraber oğlunun ‘terörist’ olarak lanse edilmesine tepki gösterdi. 

Balıkesir, "Oğlumu ve arkadaşlarını terörist olarak gösterenler en büyük teröristliği yapanlardır. Allah kabul etmesin. Ambulansa dahi izin vermiyorlar. Göz göre göre ölüme sürüklüyorlar" diye konuştu.

Balıkesir'in ailesi, İHD Hakkari Şubesi'ne başvurarak, hiçbir haber alamadıkları çocukları için yetkililerin bir an önce ambulans gönderip kurtarılmasını istedi.

Balıkesir'in annesi Tuli Balıkesir ise, Cizre'de 10 gündür bir evin bodrum katında yaralı halde mahsur kalan oğlunun yaşayıp yaşamadığından haber alamadıklarını anlatırken, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, bir evin bodrum katında mahsur kalan ve sayıları belli olmayan vatandaşların günlerdir kurtarılmayı beklediklerini söyledi.

Akbulut, "Oradaki insanlar örgüt mensubu olsa dahi devlet oradaki vatandaşların can güvenliğinden sorumludur. Oradaki insanların bir an önce tedavilerinin yapılması için gerekli koşulların yaratılması, ambulansların oraya gitmesi gerekir" diye konuştu.