Başsavcılık, Muğla’da 5 kişinin hayatını kaybettiği çatışmayla ilgili yazılı açıklamada yaptı. Açıklamada, çatışmada yaşamını yitiren 4 kişi ile bir evde yaşanan patlamada hayatını kaybeden kişinin PKK üyesi olduğu iddia edildi.

4 cenaze üzerinde yapılan adli muayene ve otopsi işlemlerinde mermi delikleri olduğunu ifade edilen açıklamada, kesin raporun henüz cumhuriyet başsavcılığına gönderilmediği aktarıldı. Açıklamada kimliği tespit edilemeyen bir kişininse üzerinde bulunan patlayıcının infilak etmesi nedeniyle hayatını kaybettiği ihtimali üzerinde durulduğu kaydedildi.

Bir aileyle birlikte teşhis için Adli Tıp’a gittiğini söyleyen avukat Günfer Karadeniz, “Cesetlerden hiçbiri beraberimizdeki aileye ait değildi. Ancak cesetlerde bırakın kurşun izini herhangi bir iz bile görünmüyor” demişti.

Operasyonla devam eden basına yansıyan fotoğraflarla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Açıklamada, “Operasyonların devam ettiği aşamada bir kısım fotoğrafların basına sızdırılması olayına ilişkin olarak suç fail ya da faillerinin tespiti amacıyla Cumhuriyet başsavcılığımızca ayrıca bir soruşturmaya başlanılmıştır” denildi.

Açıklamada, 12 kişinin tutuklandığı, 1 kişininse arandığı belirtildi.