Ceylanpınar’da 3 sivilin çeteciler tarafından gelen mermiler ile can vermesine tepki gösteren 40 sivil toplum kurumu, düzenledikleri kefenli, tabutlu eylemle "Ceylanpınar ölüyor, devlet izliyor" dedi. 

Rojava'nın Serekaniye kentinde YPG ile El Nusra Cephesi çetecileri arasında 16 Temmuz'dan bu yana süren çatışmalarda çeteciler tarafından gelen kurşun ve top mermileri ile Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 3 kişinin yaşamını yitirmesi ilçe sakinlerini isyan ettirdi.

Öğretmenevi bahçesinde bir araya gelen 40 sivil toplum kurumu temsilcileri kefenli tabutlu eylem düzenleyerek, "Ceylanpınar ölüyor, devlet izliyor" dedi. Tabutun üstüne "Ölü sayımız 3" yazılırken, yaşamını yitiren Mehmet Gündüz, Mahsum Ertuğrul ve Şükrü Kahraman'ın isminin yazılı olduğu 3 kefen giyildi.

'Hükümet gözlük tak', 'Ceylanpınar hedef tahtası', 'Angajman oldu degajman' dövizlerini taşıyan temsilciler, ağızlarını siyah bantla kapattı.

Kimse seslerini duymadığı için açıklama yapmayacaklarını belirten STK temsilcileri protestolarını 3 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdirdi. (ANF)