Çanakkale’de 2 belediye başkanının da bulunduğu 216 MHP’li istifa etti.

İstifa eden 216 kişi  Meral Akşener’in kuracağı partiye katılacak.

Kısa süre önce Akşener’in partisine katılan MHP’li eski il ve belediye başkanı Rıdvan Uz liderliğindeki grup Kepez beldesinde bir kafede toplandı.

Uz, aralarında Lapseki ve Gökçeada’nın eski belediye başkanlarının, il genel ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 216 partilinin MHP’den istifa ettiğini, dilekçelerin merkez ilçe seçim kuruluna teslim edeceğini söyledi.

Uz, “MHP’de yapacak hiçbir şey kalmadığı gibi MHP’nin de yapacağı hiçbir şey kalmadı. Bu yüzden MHP’den istifa ediyoruz. Derdimiz Türkiye, kaygımız Türkiye. Yeniden memleket türküsü söylemek, sayın Meral Akşener önderliğinde dürüst ve ehil bir lider ve kadroyla adalet için huzurlu ve güvenli bir memleket için yola çıkıyoruz. İstihdam ve işsizliğe ‘Dur’ demek için, insanımızın yaşam biçiminden ödün vermeden, yaşam kalitelerini arıttırmak için yola çıkıyoruz. Kadınımızın emeği, gençliğimizin taze yüreği, evlatlarımızın bayram sabahı gülümserken salladığı eli öpmek için yola çıkıyoruz” dedi.

Uz, istifaların Çanakkale merkez ve Kepez beldesinde gerçekleştiğini belirterek, ilçelerde de çok sayıda istifanın gelecek günlerde açıklanacağını öne sürdü.