Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, MİT TIR’ları haberi nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yaptığı bireysel başvuruyu karara bağladı.

Anayasa Mahkemesi 3’e karşı 12 oyla Dündar ve Gül’ün, kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiğine karar vererek, ihlalin ortadan kaldırılması için dosyayı ilgili mahkemeye gönderdi.

Can Dündar ve Erdem Gül için Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali var" kararını değerlendiren Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar, "Biraz geç kaldı ama, çok sevindim" dedi.

CNN TÜRK'te Şirin Payzın'ın sunduğu "Ne Oluyor?" programına Silivri Cezaevi önünde duygularını anlatan Dilek Dündar, "Ellerimizle teslim etmiştik, ellerimizle almaya geldik Can'ı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kararı Banu Güven İMC TV’de Banu Güven’in sunduğu Artı Haber’de değerlendiren Erdem Gül’ün babası Ziya Gül, karara çok sevindiklerini belirterek, “Sadece Erdem ve Can için değil, Türkiye’de basın ve düşünce özgürlüğüne yönelik baskıları geriletebilecek bir karar” dedi.