Bulanık Belediyesi ve HDP ile DBP üyelerinin evlerine yapılan polis baskınlarında aralarında Bulanık Belediye Eş Başkanı Figen Yaşar'ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

DİHA’nın haberine göre, Muş'un Bulanık Belediyesi ile DBP ve HDP üyelerinin evlerine sabah saatlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından eş zamanlı polis baskınları düzenlendi.

Gerekçesi öğrenilemeyen baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, etrafı zırhlı araç ve TOMA'larla çevrilen Belediye Hizmet Binası'na kimsenin girmesine izin verilmiyor.

Belediye binasındaki aramalar devam ederken, baskını duyan yurttaşlar ise belediye önünde toplanmaya başladı.

Öte yandan ev baskınlarının ardından Bulanık Belediyesi'ne de baskın yapan polisler, belediye binasında bulunan makam odaları ve birimleri didik didik arandı.

Belediyeye ait belge, doküman ve hizmet arşivine de el koyan polisler, ardından belediye binasından ayrıldı.

Gözaltına alınan 28 kişinin isimleri şöyle: Bulanık Belediye Eşbaşkanı Figen Yaşar, Belediye Meclis Üyesi Zafer Sönmez, İl Gene Meclis Üyesi Seyithan Akkaya, HDP İlçe Eşbaşkanı Selvi Kaya, Atik Çetin, Veysi Kaya, Zülfikar Gündüz, Tahir Ağca, Fesih Akdeniz, Muhsin Suna, Orhan Çarıkçı, Muhittin Çetin, Mesna Çetin, Cemil Akdeniz, Beşir Balıkçı, Muharrem Özbent, Celal Koçkar, Adem Doğru, Zahir Yürekli, Yusuf Yürekli, Yaşar Akdeniz, Bedriye Akdeniz, Asime Çetin, Türkan Akdeniz, Hurdan Çarıkçı, Seyithan Kaya, Zeki Kaya ve Serhat Tokyay.