Salı akşam saatlerinde Bodrum merkezinde etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Şakir Caddesi ile Dere Sokak'taki onlarca araç sel suyuyla sürüklendi. Selin verdiği zararla cadde ve sokaklar kullanılmaz hale geldi. 10 kişi yaralandı.

Al Jazeera Türk'teki habere göre, sel nedeniyle en az 350 ev ve işyeri su baskınından etkilendi.

Yaklaşık 400 aracın zarar gördüğünü söyleyen AFAD, kent merkezinin çeşitli noktalarında mahsur kalan yaklaşık 100 kişinin de kurtarıldığını söyledi. Bodrum ilçesinde Bitez, Konacık ve Gümbet Mahallelerine gün içinde elektrik verilemedi. Şehir içi yollarda da hasarlar meydana geldi.

'OTELLER EVLERİN ÖNÜNE DUVAR ÇEKTİ'

Onlarca ev ve işyerinde su baskınları yaşanırken, evinin tamamını su basan 22 yaşındaki Merve Kaya, "Oteller evlerin önüne duvar çekti, suyun gidiş yönünü kapattı. Yaklaşık 40 bin liralık zararım var. Benim bu zararımı o otel mi, yoksa duruma müdahale etmeyen yetkililer mi karşılayacak" dedi.

Ev aletleri tamir ve bakım servisini sel suyunun basması sonucu ölümden dönen Kamil Yeter, "Atölyede uyuyordum, sel birden geldi. Camlar kırıldı, su içeri doldu. Belime kadar suyun yükseldiğini fark ettim, kendimi caddeye zor attım" dedi.

Bodrum Belediyesi itfaiye ve zabıta ekipleri alarma geçerken, bazı firmalara ait traktör ve iş makinaları da kurtarma çalışmalarına destek verdi. Sel sırasında yaralanan 10 kişinin Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.