Gölcük Donanma Komutanlığında yapılan aramada ele geçirilen belgelerden birinde, 'Amirallere suikast girişimi' iddiasına ilişkin adı geçtiği öne sürülen Kurmay Albay Ümit Metin, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, 'Amirallere suikast girişimi' iddiasına ilişkin soruşturmayı yürüten Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Salim Duran tarafından sorgulandıktan sonra İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Metin'in tutuklanmasına karar verildi.

'Amirallere suikast girişimi' iddialarına ilişkin daha önce dönemin savcısı Süleyman Pehlivan tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 9'u tutuklu 19 sanık hakkında iddianame hazırlanmış ve İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame, aynı mahkemede görülen 'Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat' davasıyla birleştirilmişti.

"GÖLCÜK BELGELERİ" İDDİANAMESİ DE KABUL EDİLDİ

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramalarda ele geçirilen belgelere ilişkin iddianame de, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi

İSTANBUL - Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç’ın da sanıkları arasında olduğu davanın Poyrazköy davası ile birleştirilmesi talebi ise duruşmada değerlendirilecek. Davanın ilk duruşması 23 Ağustos’ta yapılacak. Mahkeme duruşmaya 26 Ağustos’ta da devam edecek.

Mahkeme tutuklu sanıklar Binbaşı Kemalettin Yakar, Binbaşı Behçet Altıntaş, Binbaşı Mehmet Cem Cağlar, Astsubay Erdinç Yıldız hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunmasına, bunların halen devam ediyor olmasına, tutuklu kaldıkları süreye, alternatif koruma tedbirlerinin uygulanmasının sanıklara isnat edilen suçların kapsamı açısından yetersiz kalacağına dikkat çekerek 4 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

HANÇER HAKKINDA YAKALAMA EMRİ

Tutuksuz sanık Albay Hüseyin Hançer hakkında bulunduğu konum ve görev itibariyle elde edilen deliller ve bunlara dayanak teşkil edebilecek işlemlerin araştırılması açısından delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme durumunda olup bu tehlikenin halen devam etmekte olduğunu belirten mahkeme, Hançer hakkında yakalama emri çıkartılmasına karar verdi.

DURUŞMA GÖRÜNTÜLÜ VE SESLİ KAYDEDİLECEK

Duruşmanın görüntülü ve sesli kayıt sistemi kullanılarak yapılmasına hükmeden mahkeme, davanın 4 tutuklu sanığı ile Balyoz davası kapsamında tutuklu olan 2 sanığın duruşmalara getirilmeleri sırasında ve duruşma sırasında tüm sanıkların güvenliklerini tehlikeye sokabilecek hareketlere karşı ve yine adliye çevresinde bazı gösterilere ve taşkınlıklara karşı çok sıkı güvenlik önlemlerinin aldırılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılmasına hükmetti.

İddianamedeki tutuklu sanıklar şunlar: Binbaşı Kemalettin Yakar, Binbaşı Behçet Altıntaş, Binbaşı Mehmet Cem Cağlar, Astsubay Erdinç Yıldız.

İddianamedeki tutuksuz sanıklar şunlar: Poyrazköy davasının tutuksuz, Balyoz davasının tutuklu sanıkları Koramiral Kadir Sağdıç, Albay Ali Türkşen, Albay Hüseyin Hançer, Astsubay Halil Cura, Başçavuş İsmail Bak, işçi Tanju Veli Aydın.

AJANSLAR