Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde sabah saatlerinde HPG gerillaları ile asker ve polis arasında çıkan çatışma sonrası polis ve askerlerin evleri ve sivilleri taramasına vatandaşlar tepki gösterdi. "Polis sürekli kente terör estiriyor" diyen yurttaşlardan Hurşit Özkardeşler, 5 bin nüfusluk ilçede binlerce polisin ablukasının olduğunu söyledi.

'AMBULANSI KAYMAKAM ÇAĞIRDI POLİS TARADI!'

DİHA'daki habere göre, çatışmalar esnasında polisin sivil halkı hedef aldığını ifade eden Özkardeşler, ambulans şoförünün polisler tarafından öldürüldüğünü savundu. Ambulans şoförünün kaymakam tarafından çağırıldığını da hatırlatan Özkardeşler, "Ambulans kent girişindeki polis noktasında ulaştığında orda bekleyen polisler ambulansı taradı. Ambulans şoförü orda yaşamını yitirdi. Hangi savaşta ambulans taranmış" dedi.

'POLİS NOKTASINDAN EVİME ATEŞ AÇILDI'

"Devlet kendi ambulans şoförünü öldürdü" diyen Özkardeşler, polisin can kurtarmaya giden Şeyhmuz'un canını aldığını söyledi.

 İşyeri polis ve askerler tarafından taranan Tahir Ataman adlı bir yurttaş da, sabah saatlerinde polisin ev ve işyerlerine saldırdığını söyledi. Sabah namazına kalktığı sırada evinin karşısında bulunan polis noktasından ateş açıldığını belirten Ataman, işyerinin kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Ataman, çocuklarının canını zor kurtardığını dile getirdi.