Okmeydanı'nda polisin attığı biber gazı kapsülünün başına gelmesi sonucu ağır yaralanan ve 69 gündür Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın hastane yönetimi tarafından taburcu edilmek istendiği belirtildi.

CHP vekili Aykut Erdoğdu şu an SSK hastanesinde baba Sami Elvan'la görüşüyor... Başhekimin '10 gün aileye egitim verelim Berkin'i sonra çıkaralım' dediği bildirildi.

Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'nin haberine göre baba Sami Erkan durumu doğruladı ve yoğun bakımda olan ve bilinci halen kapalı oğlunun taburcusunun doğru olmadığını, hastane yönetimi ve avukatları ile görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. Ailenin avukati Evrim Deniz Karatana ise “Yoğun bakım doktoru taburcunun doğru olmadığını söylerken hastane yönetimi taburcu edilsin diyor” açıklamasını yaptı.

BAŞINA BİBER GAZI KAPSÜLÜ ATILMIŞTI

Taksim Gezi Parkı direnişi sırasında Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almak için dışarı çıktığı sırada polisin attığı biber gazı kapsülünün başına gelmesi sonucu ağır yaralanan Berkin beyin kanaması geçirmiş ve iki kez beyin ameliyatı olmuştu. 69 gündür yoğun bakımda olan ve bilinci kapalı Berkin E.’nin Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden taburcu edilmek istenmesi tepkilere neden oldu. Sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden hastane yönetimine eleştiriler yağdı ve hastane önünde toplanılması çağrısı yapıldı. Baba Sami E. “Bilgiler doğru. Oğlumu taburcu etmek istiyorlar. Henüz netlik kazanılmadı, görüşmeler sürüyor” dedi.

DOKTOR DEĞİL, HASTANE YÖNETİMİ İSTİYOR

Ailenin avukatı Evrim Deniz Karatana ise “Yoğun bakımdaki doktor taburcunun doğru olmadığını söylüyor. Buna karşın hastane yönetiminin B.E’nin taburcu edilmesi gerektiğini söylüyor. Aileye hiçbir gerekçe gösterilmiyor. Bilinci kapalı bir çocuğu ‘alın eve götürün demek’ ne kadar doğru. Normal servise almak yerine neden taburcu edilmek isteniyor” değerlendirmesini yaptı. Twitter üzerinden açıklama yapan Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük ise özetle şunları yazdı:

BİLİNCİ KAPALI, ENFEKSİYON VAR

“Hastane Yonetimi, B.’yi çıkarmak istiyor. ‘Gidin evinizde bekleyin’ demişler. 14 yaşındaki B.E Okmeydanı Hastanesi’nde yatmakta. Bilinci hala kapalı, enfeksiyon ateş var. Şu an itibariyle hastane taburcu edilmek isteniyor. Komadayken hemde. Şu an aile ve doktorların karşı çıkmasına karşın B’yi tedavi etmek istemiyor. Alın ne haliniz varsa görün diyor. Aile şu an yıkılmış durumda lütfen yayalım ve destek için çağrı yapalım. Dün Ali’'yi tedavi etmeyen faşist zihniyet şimdide B.’yi tedavi etmeyip öldürmek istiyor. Faşizm bu.”

CHP vekili Aykut Erdoğadu şu an SSK hastanesinde baba Sami Elvan'la görüşüyor... Başhekimin '10 gün aileye egitim verelim Berkin'i sonra çıkaralım' dediği bildirildi.