Batman’da 3 kız kardeşin öğretmen ağabeyleri tarafından cinsel istismara maruz kaldıkları tespit edildi.

Matematik öğretmeni olduğu belirtilen İ.E, isimli öğretmen, 15, 11 ve 13 yaşlarındaki 3 kız kardeşini taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

3 kız kardeşin hastaneye kaldırılarak gözlem altında tutulduğu öğrenildi.

Hastanede yapılan kontrollerin ardından 3 kız kardeşin söz konusu matematik öğretmeni ağabeyleri tarafından cinsel istismara maruz kaldıkları tespit edildi.

3 kız kardeşin ifadeleri alınmak üzere Batman İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan öğretmen İ.E., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eğitim-Sen Batman Şubesi konuya ilişkin açıklama yaptı.

Eğitim Sen Batman Şube Başkanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kalan 9 ve 10 yaşlarındaki 45 erkek öğrencinin, etüt öğretmeni M.B. tarafından cinsel istismara maruz kaldığı haberlerine hemen hemen her gün bir yenisi ekleniyor.”denildi.

Karaman’da yaşanan olaya benzer olayın Batman’da yaşandığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ne yazık ki dün yine benzeri bir olay da ilimizde yaşanmıştır. İlimize bağlı bir okulda görev yapan bir öğretmen 11,13 ve 15 yaşlarındaki kardeşlerine cinsel istismarda bulunmuştur. Eğitim camiasını sarsan bu alçakça durumu nefretle kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Çocuk istismarı ve ihmalinin toplumumuzda ne denli ciddi ve bir o kadar da örtük kalmış bir olgu olduğunu, istismarı önlemeye, ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları yaşama geçirmenin ne denli yaşamsal olduğunu bir kez daha göstermiştir. Çocuk yaşta evlendirme sayısının hızla artması kaygı verici iken AKP hükümeti izlediği politikalar ile çocuk istismarı, pedofili ve ensestin yaygınlaştırmasına hizmet etmektedir. Çocuğa yönelik cinsel sömürü alanında çalışan Çocuk Fuhuşu, Çocuk Pornografisi ve Cinsel Amaçlı Çocuk Ticaretine Son (ECPAT) kuruluşunun geçtiğimiz günlerde yayınladığı rapor bunun en açık göstergesidir.”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizde yargı kararları ve uygulamaları cinsel istismara uğrayan çocuklara ne yazık ki istismarcılar kadar zarar vermektedir. Bu konuda olan birçok olay örtbas edilmekte cinsel istismar suçu işleyen sanıklar adeta yargı kararları ile korunmaktadır. Yetmezmiş gibi Diyanet, verdiği fetvalarla çocuk istismarı konusunda erkek egemen düzenin çürümüşlüğünü ortaya koymayı görev edinmiş haldedir.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak bizler; bu ve benzeri vakaların bir daha yaşanması için kalıcı çözümlerin bir an evvel hayata geçirilmesini, hukukun tecavüzcüleri korumak yerine adaleti tesis etmesini ve Mahkemelerin çocukları ilgilendiren cinsel sömürü davalarında kararlarını verirken Türkiye’nin kabul ettiği sözleşmeleri hayata geçirmelerinin bir uluslararası ve insani yükümlülük olduğunu hatırlatıyor, çocuk istismarı ile ilgili davaların takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz..”

(Kaynak: Haberdar)