Cenazesi ikinci müracaatta da ailesine verilmeyen Aziz Güler'in (Rasih Kurtuluş) ağabeyi Ersin Güler, Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

Güler, "Bir ülke düşünün ki cenazelerin gelip gelmemesi seçimlere ve bazı kişilerin koltuklarına bağlıdır. Bu tür zihniyetlerin sonu yakındır. Sözün bittiği yerdeyiz. Bu acıyı bize reva görenlerin tahtı elbet yıkılacaktır. Ne olursa olsun ben kardeşimi getireceğim" dedi.

Rojava'nın Cizîr Kantonu'na bağlı Serêkaniyê kentinde 21 Eylül günü IŞİD'in döşediği mayına basarak yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Rojava Karargah Komutanı Aziz Güler'in (Rasih Kurtuluş) cenazesi, "Yukardan emir var, veremeyiz" denilerek 2'nci kez de verilmedi.

DİHA'nın haberine göre kardeşinin cenazesini almak için anayasal yolları deneyeceğini ifade eden Güler, "Bu davamın peşini bırakmayacağım. İki seferdir Suruç Kaymakamlığına başvurdum. Bize bakanlar kurulunun kararı olup, emrin yukardan geldiğini söylüyorlar. Yarın Ankara'ya gidip Anayasa mahkemesine başvuracağım. Sonuçsuz kalırsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracağım. Bu bir insanlık suçudur. Bir insanın kendi ülkesinde defnedilmesi kadar doğal bir hak olamaz. Cenazelerin verilmemesi AKP'nin tek başına iktidar olamaması ve Erdoğan'ın başkan olamamasındadır" diye konuştu.