Avusturyalı Chorier Gazetesi ile de Presse Gazetesi, Mısır asıllı Avusturya vatandaşı Muhammed Mahmut’un Suriye ve Irak’taki IŞİD'in kurucularından biri olduğunu belirterek, Mahmut'un tehlikeli kişiliğine dikkat çekti. de Presse, Mahmut'un, Türkiye'nin IŞİD'in elindeki 49 rehine karşılığında serbest bıraktığı isimlerden birisi olduğunu öne sürdü.

Chorier gazetesi, ‘Ebu Usame el Garip’ kod adlı Mahmut'un Avrupa’da 20 tekfirciden oluşan radikal bir gruba katılması ardından Suriye ve Irak’ta IŞİD'e teşkil ettiğini belirtti.

'TÜRKİYE HAPİSHANELERİNDEN SERBEST BIRAKILDILAR'

'Terör uzmanı' olan Alman Guido Steinberg ise de Presse gazetesine açıklamasında "Suriye’deki teröristlerin, Avusturyalı Muhammed Mahmut’un da aralarında bulunduğu bir dizi tehlikeli teröristin Türkiye’deki hapishanelerden serbest bırakılmaları karşılığında ellerinde bulunan Türk rehineleri serbest bıraktıklarını" iddia etti.

'CEZAEVİNDEYKEN DIŞARIYLA İLETİŞİM KURABİLİYORDU'

Alman uzman, "IŞİD örgütünün temel kurucularından biri sayılan bu azılı liderin Türkiye’de hapishanede bulunduğu sırada dışarıdaki terör çeteleri ve elebaşlarıyla internet üzerinden sürekli iletişim içinde kaldığını" da söyledi.

'SORUMSUZ BİR DAVRANIŞ'

Bu arada Mahmut’un babasının Mısır ve Suriye’de yasaklanmış Müslüman Kardeşler Cemaati'nin aktif bir üyesi olduğunu da söyleyen Alman uzman, "Türk otoritelerin böylesi tehlikeli bir terör liderini serbest bırakması sorumsuz bir davranış" dedi.