Adana'da kaybolan, bu sabah saatlerinde cesedine ulaşılan küçük Gizem'in öldürülmesi olayında yeni detaylar ortaya çıktı.

Adana'da geçen pazar günü ortadan kaybolan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in sabaha karşı cesedi bulundu. Minik Gizem'in bıçakla işkence edildikten sonra, boğularak öldürüldüğü, cesedinin de yakıldığı belirlendi. Cinayeti minik Gizem'in ablasıyla evlenmesine izin verilmeyen akrabaları 20 yaşındaki S.A.'nın intikam için işlediği belirlendi. S.A.'nın şüphe çekmemek için aileyle birlikte arama çalışmalarına da katıldığı ortaya çıktı.

Polis, cinayet şüphelisi S.A.'nın şüphe çekmemek için cinayetten sonra evde kıyafetini değiştirip aileyle birlikte arama çalışmalarına da katıldığı detayına ulaştı.

Öte yandan Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, katil zanlısı S.A. için Baro'dan avukat talep edildiğini, 41 avukatın katil zanlısını savunmak istemediğini açıkladı. Çıtırık, bunun üzerine zorunlu olarak Baro Yönetim Kurulu üyesi avukat Ahmet Faruk Ulaş'ın, katil zanlısının sorgusuna katıldığını bildirdi.

6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan ve bir sitede özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 25 yaşındaki S.A.'nın sorgusu tamamlandı. Adana Barosu'ndan görevlendirilen avukat nezaretinde ifade veren S.A., geniş güvenlik önlemleri altında Adana Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartıldı. Çelik yelekli olarak zırhlı araca bindirilen cinayet şüphelisi, olası linç girişimine karşı toplam 100 polis tarafından korundu.