Darbe girişiminin ardından ‘dolup taşan’ cezaevlerini boşaltmak için denetimli serbestlik süresinin uzatılması ve genişletilmesi kapsamında organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın da tahliye edileceği iddia edildi.

Söz konusu iddia, Çakıcı’nın avukatlarından olan Can Sevinç’ten geldi. Sevinç, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “Alaattin Çakıcı tahliye oluyor. Ailesinin ve tüm sevenlerinin gözü aydın” diye yazdı.

Sevinç’in paylaşımında yer bilgisi olarak da Çakıcı’nın tutulduğu Bolu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun olması dikkat çekti.

ALAATTİN ÇAKICI

17 Ağustos 1998’de Avusturya polisiyle ortak düzenlenen operasyonla, modacı Canan Yaka ve sanatçı Selçuk Ural’ın kızı Aslı Ural’la birlikte Fransa’nın Nice kentinde yakalanan Alaattin Çakıcı; yaralama, öldürmeye azmettirme, silahlı saldırı, çete liderliği gibi çok sayıda suçtan hüküm giymişti.

Uzun yıllardır cezaevinde olan Çakıcı, borsacı Adil Öngen’in aracının kurşunlanmasıyla ilgili davaya katıldığında, “Hep devletimi korudum, ama piyon gibi kullanıldım. En demokratik ve gelişmiş ülkelerde bile derin devlet vardır ve olması gerekir. Ama bizdekilerin cılkı çıkmış” demişti.

Çakıcı, son olarak da annesini görme isteği reddedildiği için, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hitaben bir mektup kaleme almış, Erdoğan’a ‘Sorumsuz Sultan’ diye başladığı mektubunda “Senin anan çok özel de benim ve her Türkün anası sokak kadını mı?” diye sormuştu.

Çakıcı, bu mektubuyla Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına da çarptırılmıştı.

Kaynak: Diken