Son dönemde askeri saldırılar sonucu katırların katledildiği Şırnak Roboski'de, 30'ya askerin, Şirit Yaylası'nda bir katırı hedef alarak taradığı görüntüler ortaya çıktı.

TSK'ya bağlı savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 yurttaşın katledildiği Şırnak Roboski'de, asker saldırıları ile bu kez katırlar hedef alınırken, DİHA'nın ulaştığı görüntüler yaşanan katır katliamını gözler önünde serdi.

Tarihi bilinmeyen, ancak Roboski'nin Şirit Yaylası'nda bir asker tarafından çekildiği görünen görüntülerde, 30'a yakın askerin bir katırı nişan alarak taraması dikkat çekti.

Yaklaşık bir dakikalık görüntü alan askerin rütbeli olduğu anlaşılırken, atış vaziyetinde bulunan askerlere "Emniyet aç" ve daha sonra "Atış serbest" şeklinde komutlar verdiğinin duyulmasının ardından otlanan katıra bir dakika boyunca yüzlerce kurşun sıkılıyor.

Ardından yine görüntü alan asker, kahkahalar atarak askerlere "Piskopat mısınız lan" ifadesini kullanıyor. Açılan ateşle alanın toz bulutu ile kaplanmasını sonrası ise "Ateş kes" komutu verildiği duyuluyor.

‘’VALİ, ‘KATIRLAR UÇURUMDAN DÜŞTÜ’ DEMİŞTİ’’

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) üyeleri ile birlikte ölü katırların durumunu incelemek için gittiği Şırnak'ta, Vali Ali İhsan Su ile yaptıkları görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Vali Su'nun 'katırların vurulup öldürülmediğini, ancak silah sesinden korkup, uçurumdan düştüklerini' söylediğini kaydetmişti. (DİHA)