Valiliğin 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen sendikaların talebini reddetmesi üzerine başlayan olaylar esnasında başından aldığı darbeyle yaralanan Serdar Gül'ün "arkadaşlarının attığı taşla yaralandığı" yönündeki haberlere yalanlama geldi.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) tarafından yapılan açıklamada, Serdar Gül'e polisin hedef gözeterek gaz bombası attığı ve Gül'ün beyin kanaması geçirdiği belirtildi.

Açıklamada, Okmeydanı Memorial Hastanesi’nde ameliyata alınan Gül’ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirilerek, hayati tehlikesinin sürdüğü kaydedildi.

'GAZ MERMİSİYLE ALNINDAN VURULDUĞU GÖRÜNTÜLERDE SABİTTİR'

Emniyet ve İstanbul Valiliğinin, "Marjinal grupların gösterileri sırasında kendi attıkları taşlarla yaralandıkları" yönündeki iddialarının yalanlandığı açıklamada, bu yönde yapılan haberlerin gerçek dışı olduğu söylendi.

Açıklamada, "Serdar Gül'ün emniyet güçlerinin attığı gaz mermisiyle alnından vurulduğu videolarla da sabittir," denildi.

Serdar Gül'ün 28 yaşında bir metal işçisi olduğunun belirtildiği açıklamada, bu saldırılara karşı sessiz kalınmayacağı ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacağı da kaydedildi. (Demokrat Haber)