Antep’in merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi’ndeki bir sokakta yapılan düğüne, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 51 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi de yaralandı.

İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırının 12-14 yaşlarındaki bir canlı bombanın patlaması ya da patlatılmasıyla meydana geldiğini söyledi. Erdoğan, saldırıda 51 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

AKP Antep Milletvekili Şamil Tayyar saldırının IŞİD'i işaret ettiğini belirtti.

Reuters Haber Ajansı, saldırıda ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 60 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Daha sonra Antep Valiliği'nden gelen açıklamalarda hayatını kaybedenlerin sayısının arttığı bildirildi.

YAYIN YASAĞI

RTÜK, Antep'teki bombalı saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.

ANTEP VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada 50 kişinin hayatını kaybettiği ve 74 kişinin yaralandığı belirtildi.

Gaziantep Valiliği hayatını kaybedenlerin sayısıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"20 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında bugün itibariyle 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri ilimizdeki hastanelerimizde devam etmektedir. Düzenlenen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen saldırı ve bu saldırıyı yapanları bir kez daha lanetle kınıyoruz."

CHP'Lİ GÖKDAĞ: 13 ÖLÜ, ÇOK SAYIDA YARALI VAR

T24'de bilgi veren CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, "Vali Bey’le görüştük. 13 ölü var, çok sayıda yaralı var" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Sayın Vali’nin verdiği rakam, Reuters’in verdiği rakamdan daha kötü" diye konuştu.

'CANLI BOMBA OLABİLİR'

CNN Türk yayınına bağlanan AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise saldırının canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine dair duyumlar aldıklarını belirtti.

Erdoğan, "Yine bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Maalesef hayatını kaybeden şehitlerimiz var, yaralılarımız var. İlçemiz merkez bir ilçe. Canlı bomba olduğu düşünülüyor. Netleşmesini bekleyeceğiz. Maalesef hayatını kaybedenler ve yaralılarımız var." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Gaziantep Olay Tv muhabiri Hüseyin Emre: “Okul bahçesinde yapılan bir sokak düğününe canlı bomba saldırısı yapıldı. Onlarca kayıp, yüzlerce yaralı var. Burası mahşer yeri gibi.” dedi.

Dicle Haber Ajansı, Siirt Pervarili bir aileye ait düğünde canlı bomba saldırısı olduğunu belirtti. Ajans, patlamada onlarca kişinin yaşamını yitirdiğini iddia etti.

ŞAMİL TAYYAR'DAN AÇIKLAMA

AKP Antep Milletvekili Şamil Tayyar, patlamaya ilişkin şunları söyledi:
 
"Maalesef çok iç karartıcı bilgiler ulaşmaya başladı. İnşallah sanıldığı gibi büyük bir facia olmaz diye umut etmek istiyorum. Sanıyorum 100'ün üzerinde yaralı var. Bunların içerisinde durumu çok ağır olanlar var . İlk gelen bilgiler DAEŞ'in yaptığı. Ülkemize geçmiş olsun diyorum. İnşallah bu gelen ilk bilgiler doğru değildir.

"Hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Bu saldırının yaşandığı yer daha çok Doğu'dan göç edenlerin yaşadığı bölge. Yani çoğunlukta Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bölge. Belli sayıda ölü olduğu şeklinde de bilgiler geliyor."

Akşam saatlerinde IŞİD denetimindeki Cerablus bölgesinden atılan roket mermisi, Gaziantep’in Karkamış ilçesindeki boş araziye düşmüş, Beşkılıç ile Türkyurdu arasındaki bölge 15 gün süreyle ‘özel güvenlik bölgesi’ olarak ilan edilmişti.




"CANLI BOMBA YELEĞİ BULUNDU"

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada da, olay yerindeki incelemelerde canlı bomba yeleği bulunduğu belirtildi.

O açıklama şöyle:

"20 Ağustos 2016 Cumartesi günü akşam 22.50 saatlerinde Gaziantep Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesinde yapılan bir düğüne canlı bombayla düzenlenen terör saldırısında bugün itibariyle 50 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 94 vatandaşımızın da yaralandığı anlaşılmıştır. Olaydan sonra Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2 Cumhuriyet Başsavcı vekili, 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup, olay yeriyle ilgili polisle birlikte inceleme başlatılmış, olay yerinde bir adet parçalanmış canlı bomba yeleği elde edilmiştir.

"Olayın fail veya failleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yoğun bir çalışma yapıldığı bir takım bilgi ve bulgulara ulaşıldığı, fail veya failler hakkında bir kanaat oluştuğu, ancak soruşturmanın selameti açısından bu husustaki bilgilerin netleşmesi halinde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmalar büyük bir titizlikle devam etmekte olup, soruşturmanın sonucu ve safahatı hakkında ayrıca ilgi verilecektir.”