KESK, İHD, HDK ve Halkevleri'nin oluşturduğu Antakya Demokrasi Güçleri, onlarca kişinin yaşamını yitirdiği Reyhanlı'daki saldırıları protesto etti.

Yüzlerce kişi akşam saatlerinde Eğitim-Sen binası önünde toplanarak, "Suriye'ye Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu"nun pankartını taşıdı. Sloganlarla Ulus Meydanı'na yürüyen Antakyalılar, AKP'nin Suriye politikasına tepki gösterdi, sloganlarla Hatay Valisi'ni istifaya çağırdı.

Suriye'deki savaş nedeniyle 1 Eylül 2012'den bu yana gösterilerin yasak olduğu kentte yürüyüşe müdahale edilmedi.

Ulus Meydanı'nda Antakya Demokrasi Güçleri adına açıklama yapan Eylem Mansuroğlu, saldırının sivil halkı hedef aldığını belirtti. Mansuroğlu, Reyhanlı'da hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Mansuroğlu, "Bu saldırının sorumluları, kentimizde serbestçe dolaşan, eli kanlı katiller; El Kaide, El Nusra benzeri cihatçı çeteler ve bunları koruyan, besleyen siyasi iktidardır. Bu saldırı, AKP iktidarının izlediği savaş politikalarının sonucudur. Bu saldırı Türkiye ve Suriye halkları arasında var olan tarihi, ekonomik, kültürel ve akrabalık bağlarının yok edilmesi, yerine düşmanlık politikalarının yerleştirilmesine yöneliktir. Daha önce iki Hristiyan din adamının kaçırılması, Alevi din adamı Ali Yeral'ın evine saldırılması ve son olarak patlatılan bombalar savaşın çok uzağımızda olmadığını, yanı başımızda, evimizin önünde, sokaklarımızda, kentimizde yaşandığının açık göstergesidir" dedi.

MİLİTANLAR TÜRKİYE'DEN ÇIKARILSIN

Bu savaş politikasının kan, acı ve ölümden başka bir şey getirmeyeceğini defalarca dile getirdiklerini anımsatan Mansuroğlu, "Barış istiyoruz. Türkiye topraklarının başka bir ülkeye tehdit oluşturacak eli kanlı militanlar tarafından kullanılmasına son verilmelidir. Ülkemizde yer alan savaş mağduru Suriyeli sığınmacıların mülteci kamplarında ihtiyaçlarının karşılanması Reyhanlı, Antakya ve Altınözü'nde gördüğümüz kamuflaj elbiseli silahlı militanların bir an önce ülkemizden çıkartılmasını istiyoruz. Suriye'nin geleceği ancak Suriye halkı tarafından belirlenmelidir. Suriye'de gerçekleştirilmeye çalışılan mezhep çatışması bütün Ortadoğu'yu kana boğacak bir gelişme olacaktır. Reyhanlı'daki bu patlama bunun en açık kanıtıdır" diye konuştu. (ETHA - Fotoğraf: Sendika.Org)