Ankara’da Gezi Parkı direnişine destek olmak için düzenlenen eylemlere polisin saldırısı aynı şekilde sürüyor. Dün gece de Kennedy Caddesi üzerinde toplanan 5 bin kişiye polis gaz bombaları ile saldırdı.

Kızılay, Bakanlıklar, Tunalı ve Esat semtlerinde yoğun güvenlik önlemi alan polise rağmen dün gece yaklaşık 5 bin kişi Kennedy caddesi üzerinde bir araya geldi.

AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşıtı sloganlar atan protestocular polisin dağılmaları yönündeki anonslarına direndi. Bunun üzerine polis protestoculara gaz bombaları ve tazyikli suyla saldırdı. Olayda yaralananlar olduğu haber verilirken eylemler ara sokaklarda sürdü.

ARACINI POLİSLERİN ÜZERİNE SÜRDÜ İDDİASI

Öte yandan olaylar sırasında bir sürücünün korna çalarak aracını polislerin üzerine sürdüğü iddia edildi. Araç durdurulurken şoför gözaltına alındı.

Dikmen Caddesi’nde de toplanan yaklaşık bin kişilik grup caddeyi trafiğe kapattı. Buradan Kızılay Meydanı’na yürümek isteyen gruba polis izin vermezken protestocular eylemlerini cadde üzerinde sürdürdü. Halaylar çeken protestocular “Her yer Taksim her yer direniş” sloganını attı.