Gezi anması için Kızılay Meydanı’na yürüyen kitleye polisin müdahalesi sonucu hemen her sokakta devam eden çatışmalarda helikopterlerden göstericilere gaz atılırken, TOMA'lardan sarı su sıkılması dikkat çekti.

Gezi Parkı direnişinin yıldönümünde Ankara’da gerçekleştirilmek istenen anmaya polisin saldırısı ile Mithatpaşa başta olmak üzere Mithatpaşa Caddesi’ne çıkan ara sokaklarda, Kurtuluş ve Sakarya başta olmak üzere birçok alana sıçrayan çatışmalar sürüyor. Polisin plastik mermi, sarı renkli tazyikli suyla saldırdığı eylemlerde çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Özellikle Kurtuluş ve Sakarya civarında şiddetlenen çatışmalarda, göstericiler de polise, sapan, havai fişek ve taşlarla karşılık veriyor. Zaman zaman ses bombalarının kullanıldığı çatışmalarda yaralıların olduğu öğrenildi.

Polisin helikopterlerden eylemciler üzerine gaz bombaları attığı eylemde, Kurtuluş civarındaki eylemde resmi bir polis aracı göstericilerin üzerine sürüldü. Göstericilerin aracı taş yağmuruna tutması sonucu araçta bulunan iki polis zor kurtuldu. Ayrıca göstericiler zaman zaman eylem yaptıkları ana arterleri de trafiğe kapatıyor. Sakarya'daki gösterilerde de polisin dükkanların ve iş yerlerinin içine gaz bombası atması dikkat çekti.

Kızılay civarındaki çatışmalar devam ediyor. (ANF)