Pir Sultan Abdal Kültür Derneği öncülüğünde çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün katıldığı anma programı Sıhhıye’den Kolej’e yapılan yürüyüşle başladı. Yürüyüşün en önünde Sivas’ta yaşamını yitirenlerin aileleri yer aldı. 

Eylemde üzerinde Ethem Sarısülük’ün olduğu büyük boy pankart taşındı. Arama noktasında eylemcilerin polise yoğun tepkisi vardı. Vatandaşlar, polisin mitingin alanına girişte yaptığı üst araması sırasında “Ethem’in katili işte burada”, “Katil polis hesap verecek” sloganları attı.

Ellerinde katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı mitingde, Sivas’ı katliamını gerçekleştirenlerle Ethem Sarısülük’ü öldürenlerin aynı zihniyet olduğu ifade edildi.

Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan mitingte Sivas’ta ölenlerle Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin isimleri okunurken kalabalık ‘Burada’ diye bağırdı. Katliamı lanetleyen konuşmaların ardından sanatçı Pınar Aydınların, türküler ve Alevi deyişlerini söylediği bir konser verdi. Kalabalık daha sonra Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yere yürüyerek karanfiller bıraktı. (Radikal)