Ankara'nın Mamak ilçesinde bugün başlayacak olan 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' öncesinde Feyzullah Çınar Parkı polis tarafından kapatıldığı iddia edildi.

Evrensel'in haberine göre, her gün saat 13.30 ile 20.00 arasında yapılması planlanan nöbet eylemini engelleyen polis, Ankara Valiliği'nin bir aylık eylem ve etkinlik yasağını gerekçe gösterdi.

Parka çadır kurulmasına izin vermeyen polis, nöbet için gelen görevlilerin ve yurttaşların parka girişini engelledi. Parka gelen CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz parkın açılması için girişimlerde bulunduktan sonra Ankara Valisi ile görüşmek üzere buradan ayrıldı.

HDP Ankara İl Yöneticisi Mahmut Emin Avcı, emniyetin önce sadece HDP üyelerinin ve milletvekillerinin alınacağını söylediğini öne sürerek kısıtlamanın sürekli arttığını söyledi.

Avcı, “Sadece HDP yöneticileri ve milletvekillerini alacaklarını söylediler. Şimdi de eş başkanlardan yalnızca birini alabileceklerini söylüyorlar. Burada bir korku var. Türkiye genelinde olduğu gibi. Bu korku beraberinde devlet terörünü getiriyor” dedi.

Polisin parkta izin vermediği nöbet eylemini parkın dışındaki kaldırımlarda sürdürdüklerini ifade eden Avcı, çocukların ve yaşlıların bile parka alınmadığını dile getirdi.

(Kaynak: Evrensel)