Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye meclisi toplantısında istifasını açıkladı.

İstifa kararından önce 20 dakikalık bir sunum yapan Başkan Gökçek, Ankara’daki icraatlerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifasını istemesinin ardından ‘muhalif medya’nın tepki göstereceğini öne sürdüğünü söyleyen Gökçek, “Dikkat ettiyseniz en çok tweet atan Melih Gökçek yanıt vermedi. Benim davamda emir demiri keser” dedi. “Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın emrine uyarak istifa ediyorum” diyen Gökçek’in konuşmasının satır başları şöyle: 

Gökçek’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

NELER YAPTIĞIMI ANLATMAK İSTİYORUM

Değerli arkadaşlar, ben Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olalı 23 yıl oldu. Elhamdülillah 5 dönemdir Ankara’ya hizmet etmeye çalışıyorum. Bir muhasebe olması ve bir yönüyle 23.5 yılın hesabını verme adına neler yaptığımı anlatmak istiyorum. 1994 yılında Ankara’nın adı Bozkır Ankara’ydı. Meyhane ve malum evlerle dolmuştu.

ARTIK MABETSİZ DEĞİL

İstanbul’da 4 bin 640 kişiye bir cami düşerken, Ankara’da bu, bin kusura inmiştir. Artık Ankara’nın adı mabetsiz şehir değil, inanç şehridir. Ankara, metroyu bizimle tanıdı. Teleferikle bizim sayemizde tanıştı. Yollarımızı genişlettik. 312 tane köprü, alt ve üst geçit yaptık. Kesintisiz trafik akışını Türkiye’ye biz öğrettik. 139 tane yaya üst geçidi yaptık. 1994 yılında hatırlar mısınız Ankara’da trafikte 394 kişi vardı, trafikten geçilmiyordu. Şimdi 7 kat arttı araç sayısını, trafik hani nerede?

DEKORATİF SAATLERLE MEYDANLARI SÜSLEDİ

 Ankara’da 146 tane yeni bulvar açtık. Dile kolay 7 bin 255 kilometre yeni yol açmışız. Bu 17 defa İstanbul’a Ankara’dan geliş demek. Modifiye asfaltla Türkiye’yi Ankara tanıştırdık. Dekoratif saatler ve dev havuzlarla meydanlarımızı süsledik. Hava kirliliği dolayısıyla kuşlar, ağaçlardan dökülürdü. Ankara’da biz belediye başkanı olmadan önce musluklardan çamur akardı. Tüm önlemlerimizi aldık. 130 kilometreden bir yıl içinde su getirdik. 1994’ten önce 71 yıllık cumhuriyet tarihinde Gökçek öncesi 81 kilometre alt yapı yapılmıştı. Şimdi bu 250’ye yaklaştı.