Yükseköğretim Kurulu (YÖK )tasarısının tartışıldığı bugünlerde, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’dan sonra, yeni YÖK Başkanı’nın Yekta Saraç olacağı iddia edildi. Yekta Saraç ‘Alo Fatih’ olarak tanınan Fatih Saraç’ın kardeşi olarak biliniyor.

Sümeyra Tansel’in Taraf'ta yer alan haberine göre Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) süper yetkiler tanıyan kanun tasarısının Meclis’ten geçmesi beklenirken Gökhan Çetinsaya’dan sonra YÖK’ün başına Yekta Saraç’ın geçeceği konuşuluyor.

Yekta Saraç, kamuoyunda “Alo Fatih” diye bilinen Fatih Saraç’ın kardeşi. Fatih Saraç’ın adı Başbakan Erdoğan ile yaptığı iddia edilen telefon görüşmelerinin internete düşmesinden sonra gündeme gelmişti. Ses kayıtlarına göre, Habertürk Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Fatih Saraç, kanalın yayın politikasını Erdoğan’dan aldığı talimatlarla belirliyordu. Ses kayıtlarının gündeme gelmesinden kısa bir süre sonra Saraç, bu görevinden istifa etti.

Kardeşi Yekta Saraç ise 21 Ocak 2010 tarihinde YÖK’te Başkanvekilliği görevine başladı. Yekta Saraç, üç dönemdir Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyesi olarak görevini sürdürüyor. Türk Edebiyatı Profesörü olan Saraç’ın görev süresi Bakanlar Kurulu tarafından son olarak 2013 yılının Ekim ayında uzatıldı.