Fethullah Gülen'in Amerikan İstihbarat Teşkilatı (CIA) ile 1966'ten beri bağlantısı olduğunu ileri süren AKP Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, "Amerikan ajanı olan Türkiye CIA İstanbul masası şefi Fuller vardı. Muhtemeldir ki Yunanistan'a helikopterle giden 8 asker Fuller'i kaçırdı" dedi.

Fethullah Gülen ile CIA'nın Ortadoğu ve Türkiye Masası eski Şefi Graham Fuller arasında bağ olduğunu öne süren AKP'li Orhan Deligöz bu konuda şöyle konuştu:

"Şu kesinleşti ve ortaya çıktı. Amerikan ajanı olan Türkiye CIA İstanbul masası şefi Fuller vardı. Bu Fuller 1964'te Türkiye'ye geliyor istihbarat masası şefi olarak. 1966'da da Fethullah Gülen cemaati kuruluyor. Yıllar sonra da Fuller'in kefaletiyle Amerika'da oturma izni alıyor. 1964'lerden beri bunlar planlandı, yetiştirildi. Yabancı misyon şeflerinin kontrolünde bu hareketin geliştirildiği ortaya çıkmaktadır. Yine hazindir 15 Temmuz darbe gecesi o Fuller denen adam İstanbul'daydı. İstanbul Büyükada'da bir otelde toplantı yaptılar uzmanlarla. Hatta Amerika'ya canlı bağlanmak için tesisat kurmuşlar. Türkiye'deki darbeyi nasıl yöneteceklar, sonuçlar nasıl olacak, diye. Muhtemeldir ki Yunanistan'a kaçan helikopterin içerisinde, Fuller'i kaçırdılar o gece. O 8 asker kaçtı denilen helikoperin içerisinde Fuller de vardı maalesef.”