TSK ve ÖSO’nun denetimine geçen Afrin’de arama tarama çalışması sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sabah saatlerinde Afrin kent merkezinde mayın ve el yapımı patlayıcılara yönelik arama, tarama ve imha çalışması yürüten TSK birliklerinin faaliyeti sırasında el yapımı patlayıcı infilak etti.

Yaralanan askerler, kentte bulunan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından tedavi için Hatay Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.

Başbakan Binali Yıldırım patlamada 3 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yıldırım ayrıca Bitlis'te de el yapımı patlayıcının infilakı sonucu bir askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada ise 22 Mart 2018 tarihinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda; üç askerin hayatını kaybettiği, üç askerin de yaralandığı bildirildi.

Hayatını kaybeden askerlerin isimleri şöyle: Sözleşmeli Er Muhittin Çalışkan (22), Piyade Sözleşmeli Er Gökhan Güllü (25) ve Piyade Sözleşmeli Er Hasan Kadir Demiral’ın (23).

BİTLİS'TE DE BİR ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Bitlis kırsalında sürdürülen operasyonlar sırasında da PKK tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 asker hayatını kaybetti, 1 asker de yaralandı.