Adıyaman'da tütün üreticilerine hapis cezasını öngören yasa tasarısına tepki gösteren binlerce kişiye polis müdahale etti.

Çok sayıda kişinin yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na sevk edilen Torba Yasa'da bulunan ve makaron veya sigara kağıdına ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün doldurarak satanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasını öngören düzenlemeye tepki gösteren Adıyaman'daki tütün üreticileri ve satıcılarına polis, müdahale etti.

Adıyaman Belediyesi önünde bir araya gelen binlerce kişi, buradan Adıyaman Valiliği'ne yürümek istedi. Ancak kitleyi engelleyen polis, cop ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sırasında onlarca kişi yaralandı. Müdahale ile birlikte kitle ara sokaklara dağılırken, polis müdahalesi ve gerginliğin devam ettiği kentte, onlarca kişi yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. 

Bu sırada haber takibi yapan Evrensel muhabiri Serhat Buğdaycı, polis müdahalesini görüntülediği sırada gözaltına alındı. Ayrıca polisin Cuma Namazı'nı kılmak için camide bulunanlara da tazyikli su ile müdahale ettiği belirtildi.  

Zaman zaman silah seslerinin de duyulduğu kentte, polis müdahalesi sürüyor. 

HDP'Lİ VEKİL: KAPIDAN KOVULDUK

HDP Adıyaman Milletvekilli Behçet Yıldırım, belediye önündeki tütüncülere destek ziyaretinde bulundu. Yıldırım, olayların büyümemesi için Valilik ile görüşmek istediklerini ancak kapıdan kovulduklarını belirtti. Polisin müdahalesine yönelik ise Yıldırım, "Bu görüntüler Adıyaman'a yakışmıyor. Halk en demokratik hakkını kullanmak istedi. Ancak müdahale gördü. Yaralananlar oldu. Valiye halkın basın açıklaması yapıp dağıtacaklarını iletmek istedik ancak görüşmeyi dahi kabul etmediler" dedi. 

ÖZEL HAREKAT VE JANDARMA TAKVİYE EDİLDİ

Müdahalenin yaşandığı alana özel harekat polisi ve jandarmanın takviye edildiği görüldü.

KAYNAK: Mezopotamya Ajansı