Ekin KARACA / Bianet

 

Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kaldırıldı.

 

Demirbaş, bianet'e yaptığı açıklamada, kararı son derece sevindirici bulduğunu ifade ederek, bir daha böyle anlamsız yasaklar konmamasını umduğunu söyledi.

 

Demokrasi ve barış açısından Türkiye'yi güzel günlerin beklediğini umduğunu söyleyen Demirbaş, böylesi bir yanlıştan dönülmüş olmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

 

Abdullah Demirbaş, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) operasyonu kapsamında 26 Aralık 2009'da tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle 14 Mayıs 2010'da tahliye edilmişti.

 

Tahliye edilen Demirbaş, 2001'den beri süren "Herediter Derin Ven Trombozu" adlı kalıtsal damar hastalığı nedeniyle İsveç, Belçika veya Avustralya'da tedavi görmesi gerekirken, "Delilleri karartma ve kaçma şüphesi" olduğu ileri sürülerek hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu.

 

"KARAR, BANA DESTEK OLANLARIN BAŞARISIDIR"

Demirbaş, yurtdışına çıkmasının yasaklanmasının yanlış bir karar olduğunu ve bu yanlıştan dönülmüş olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

 

"Umarım cezaevindeki tüm tutuklu arkadaşlarımız da serbest bırakılır. Tabi ki en önemlisi de hasta tutukluların bir an önce serbest bırakılarak tedavilerinin sağlanmasıdır."

 

"Şimdi yarım kalan, ikinci seansına devam edeceğim alternatif tıp tedavisi var. Ondan sonra yurtdışına giderek tedavi olacağım."

 

"Bütün destek olanlara sevgi ve selamlarımı sunuyorum; bu yasağın kalkması onların başarısıdır." (EKN)