ABD Dışişleri Bakanlığı, 2013'te Ankara'daki Amerikan Büyükelçiliği'ne saldıran DHKP-C'nin üç liderinin başına ödül koydu. Amerikan Yönetimi, örgütün yönetim kadrosundaki Musa Aşoğlu, Zerrin Sarı ve Seher Şen'in yakalamalarına yardım edecek olanlara her biri için 3 milyon dolar vereceğini duyurdu.

ABD Yönetimi, 2013 Şubatı’nda Ankara ’daki Amerikan Büyükelçiliği’ne düzenlediği saldırıyla biri canlı bomba iki kişinin ölümüne, bir kişinin de ağır yaralanmasına neden olan Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) örgütünün lider kadrosunun başına ödül koydu.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, yayınladığı yazılı bildiriyle, örgütün yönetim kadrosundaki Musa Aşoğlu, Zerrin Sarı ve Seher Şen’in yakalanmasına yardım edecek olanlara her biri için 3 milyon dolar vereceğini duyurdu.

Tolga Tanış'ın Hürriyet'te yer alan haberine göre “Adalet için Ödül” başlığıyla yapılan açıklamada, şöyle denildi: “ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Adalet için Ödül programı, DHKP-C terörist örgütünün üç önemli lideriyle ilgili bilgiye ödül vaat etmektedir. Bakanlık, Musa Aşoğlu, Zerrin Sarı ve Seher Demir Şen’in her biri için, bulundukları yere dair bir bilgiye 3 milyon dolara kadar ödül verme konusunda yetkilendirilmiştir.”

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, ödül duyurusunda yaptığı bilgilendirmede, DHKP-C’nin Dev-Sol örgütünün parçalanmasından sonra 1994’te kurulduğunu belirtti. Ve grubun 1990’lardan beridir, hem ABD hem NATO hem de Türkiye ’ye ait askeri ve diplomatik personel ve tesisler dahil olmak üzere ABD’nin menfaatlerini hedef aldığını vurguladı. 


Eylemler sonrası da, 8 Ekim 1997’de DHKP-C’nin ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından “terörist örgüt” olarak tanımlandığını hatırlattı. Açıklamada, grupla bağlantılı bir intihar bombacısının geçen sene Ankara’daki Amerikan Büyükelçiliği’ne saldırdığı ve Türk güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu’nun ölümüne neden olduğu bilgisi de verildi.