Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

Akıbeti 23 gündür bilinmeyen Hurşit Külter için yapılan başvurulardan da herhangi bir sonuç alınamazken; adli, kolluk ve idari birimler, tanık ifadelerine rağmen Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor.

Kayıpların akıbetinin sorulduğu 17-31 Mayıs Kayıplar Haftası'nda, gözaltına alınan Külter'in durumuna dair 23 gündür aile ve kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılmadı.

HDP’Lİ DEMİREL: KÜLTER'İN NEREDE OLDUĞUNU DEVLET BİLİYOR

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ile kayıp yakınlarının Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde düzenlediği "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" eyleminin 384'üncü haftasında, gözaltına alındıktan sonra kendisinde haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in akıbeti soruldu.

Eyleme katılan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ise Türkiye'de insan hakları suçlarının işlendiğini belirtti. "Gözaltına alındığı ailesine attığı mesaj ve görgü tanıklarıyla bilinen Hurşit Külter'in nerede olduğunu devlet biliyor" diyen Demirel, AKP hükümetinin çıkardığı yeni yaslarla suçluları gizlemeye çalıştığına vurgu yaptı.

AVUKAT EKİNCİ: KÜLTER’İN GÖZALTINDA KAYBEDİLMESİ DEVLET POLİTİKASI

1994 yılında faili meçhul cinayet sonucu öldürülen avukat Yusuf Ekinci’nin oğlu ve aynı zamanda Yusuf Ekinci de dahil 18 Kürt işverenin öldürülmesine ilişkin 20 Aralık 2013 tarihinde açılan Ankara JİTEM Davası’nın avukatı Sertaç Ekinci, faili meçhul cinayetlerin ve gözaltında kaybetmelerin ayrı değerlendirilemeyeceğini söyleyerek, “Babamın katledilmesi de Külter’in gözaltında kaybedilmesi de hepsi birer devlet politikası” dedi. 

Avukat Ekinci, Külter’in serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Hurşit Külter ile ilgili 27 Mayıs'tan itibaren neler yaşandığını şuradan inceleyebilirsiniz.