Keyfi tutuklamalar nedeniyle cezaevi nüfusu Cumhuriyet tarihinin görmediği oranda arttı ve 224 bin oldu. Cezaevlerine ayrılan bütçe, birçok bakanlığı da solladı.

Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü sayısı 224 bini aşarak Cumhuriyet tarihinde görülmeyen rakamlara ulaştı. Türkiye'de cezaevlerinin kapasitesi ise 202 bin kişi. 22 binden fazla tutuklu ve hükümlü yerlerde yatmak durumunda kalıyor.

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ'ın haberine göre, Adalet Bakanlığı 224 bin 878 tutuklu ve hükümlünün halen cezaevlerinde olduğunu açıkladı. Bir mahkumun devlete günlük maliyeti 78 TL. Bu da 224 bin mahkumun günlük maliyetinin 17 milyon TL, yıllık maliyetinin ise 6 milyar 402 milon TL olduğu anlamına geliyor ki böylece cezaevlerine ayrılan bütçe birçok bakanlığı da geride bırakmış oluyor.

Keyfi tutuklamaların da cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü sayısını arttırdığı bilinirken, 21 kişinin kalması gereken koğuşlarda 80 kişi birarada kalmaya ve yerlerde yatmaya zorlanıyor. Öyle ki yemekhane ve spor alanlarında bile yerlere yatarak serilerek mahkumlar buralarda yatmaya zorlanıyor.