Maya Uygarlığı, "21 Aralık 2012'te kıyamet kopacak" diye vasiyet bıraktı iddiası dünyanın gündemi olmayı sürdürüyor. Olası kıyametten etkilenmeyeceği iddia edilen iki yerden biri olan İzmir'in Şirince köyüne ünlüler de akıyor.

SEMRA ÖZAL ŞİRİNCE'YE GİDİYOR

Kıyametten korkan dünyalılar, Şirince'de yer bırakmadı. Onlar arasında Türkler de vardı. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal ile ailesi de Şirince'ye sığındı. Semra Hanım, kızı, oğlu Efe ve torunları ile 22 Aralık'a kadar Markiz Konakları'nda kalmayı kararlaştırdı.

SÜREYYA DA KORKTU

Şirince' ye gidenler arasında sosyetikler de vardı. Sosyetik güzel Süreyya Yalçın kıyamet akımına kapıldı. Yalçın, 21 Aralık günü konaklama bedeli 3 bin doları bulan pansiyonda kendisi, sevgilisi ve şoförü için yer ayırttı. Bunun için 10 bin doları gözden çıkardı. Lerzan Mutlu Sibel Can gibi Türk ünlülerde 18 Aralık'tan itibaren Şirince'de olacakları söyleniyor.

DUVARLAR BOYANDI

Ayrıca Şirince'de 21 Aralık için hazırlıklar hızlandırıldı. Bunun için Selçuk'taki havaalanı ve helikopter pistleri düzenlendi. Otoparklar genişletildi. Evlerin dışları boyandı, yıkık duvarlar onarıldı.

18 ARALIK'TAN İTİBAREN GİRİŞLER YASAK

Şirince'de bin 500 güvenlik görevlisi bulunacak. İzmir Valiliği'nin emri ile Şirince'ye 18 Aralık'tan itibaren girişler de yasaklanacak. Köye 21 ve 22 Aralık'ta girecek otomobiller ile sahiplerinin isimleri ise önceden bildirilecek. Ayrıca evlerin bahçesinde ve boş alanlarda çadır kurulmayacak.

Şirince sokaklarında iğne atsanız yere düşmüyor. 350 kişinin yaşadığı 250 yatak kapasiteli Şirince'de 21 Aralık Cuma günü yaklaşık 60 bin kişinin bulunacağı açıklandı.

“ÜÇ-BEŞ YILDA BU TÜR KOMPLO TEORİLERİ ÜRETİLİR”

Protestan Kiliseler Derneği Basın Sözcüsü Soner Tufan da yaptığı açıklamada “Bu tip kıyamet sözcülerinin söyledikleri sözler boş hurafelerden ibarettir. Her üç-beş yılda bu tür komplo teorileri üretilir. İnananların bu hurafelere kıymet vermemelerini isteriz” dedi.

NASA’NIN VİDEOSU YANLIŞLIKLA ERKEN YAYINLADI”

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 22 Aralık günü yayımlanmak üzere, ‘Neden Dün Dünya Yok Olmadı’ başlıklı bir yazı hazırladı. Ama bunu yanlışlıkla erken yayınladı.

NASA’nın yayınladığı “Neden dün Dünya’nın sonu gelmedi?” başlıklı bilgilendirme videosu, “22 Aralık tarihinde bu görüntüleri izliyorsanız bu, dün Dünya’nın sonunun gelmediğinin göstergesidir” diye başlıyor.

Soru bombardımanı altında bulunan NASA 21 Aralık 2012 tarihiyle ilgili çeşitli iddiaları bilimsel cevaplarla çürütüyor. Yapılan kazılarda bulunan verilerin hiç birisinde Maya Takvimi’nin biteceğini gösteren bir bilgiye rastlanmadığı, 21 Aralık’ın takvimin sonu olmadığı, ardından yeni bir takvim döneminin başlayacağı belirtildi.

NASA’nın çeşitli uzmanlara dayanarak yaptığı açıklamalar şöyle:

Mayalar Dünya’nın yaratılışını 5 bin 125 yıl önceye tarihlendiriyor ve halen 3114’üncü yılda bulunuluyor.  21 Aralık’ta Dünya’nın sonunu getirebilecek herhangi bir gök cismiyle çarpışma ihtimali bulunmuyor. Şu aralar yoğun dönemlerinden birini yaşayan Güneş’teki patlamalar da daha önceleri çok daha şiddetlileri görüldüğü için bir tehdit oluşturmuyor.