Son yıllarda artan akaryakıt fiyatları, artan araç fiyatları insanları araç kiralama yapmaya yönlendiriyor. Araba kiralama yöntemleri ise burada farklılaşıyor. Bildiğimiz eski tip rent a carlar artık yerini yöntemiyle çalışan yerlere bırakmış durumda diyebiliriz.

Araba satın almak yerine araba kiralamak isteyen kişilerin sayısı hiç de azımsanacak düzeyde değil. Yukarıda da dediğimiz gibi bundaki en büyük neden araç almanın maliyetinin artmış olması. Aracın sigortası, vergisi, muayenesi, yakıtı, otopark parasıydı derken birkaç sene içerisinde araca verdiğiniz para kadar bir ödeme yapmış oluyorsunuz.

Neden Araç Kiralamalıyım?

Aslında cevabı oldukça basit. Ekstra masraflardan kurtulmak için araç kiralamalısınız. Hatta öyle ki sahibinden araç kiralama yaparak maliyeti daha da düşürebilirsiniz. Sadece ihtiyacınız olduğu dönemlerde otomobil kiralama işlemi ile maliyeti minimize edebilirsiniz.

Son 3 – 4 yıl içerisinde araba kiralama sektöründe büyük değişim geçirerek farklı bir boyuta geçiş yaptı. Burada yaşanan en önemli değişiklik ise eski tip rent a carların yerlerini artık sahibinden araç kiralama şekline bırakmış olmalarıdır. Bu kiralama türünde aracı firma sahibi değil, araç sahipleri kiralıyor.

Sahibinden Araç Kiralama Nedir?

Araç sahibi kişilerin kullanmadıkları veya belirli dönemlerde kullandıkları ve boşta duran araçlarını aracı firma aracılığıyle araç kiralamak isteyen kişiye kiralamak istemesidir. Bu yöntemde 3 muhatap vardır. Araç kiralamak isteyen kişi, aracını kiralamak isteyen kişi ve aracı firma. Burada her biri tarafın bir görevi var elbette ki.

Araç kiralamak isteyen kişiler için sistem şöyle çalışır: “Sisteme üye olur ve gerekli bilgileri doldurursunuz. Sistem için en kritik nokta ehliyettir. Ehliyet yaşınız tutmuyorsa araç kiralama yapamazsınız. Yani ehliyet yaşınız da tutuyorsa sisteme ehliyetinizi de ekleyerek araç kiralama işlemine başlayabilirsiniz.”

Aracını kiralamak isteyen kişiler için sistem şöyle çalışır: “Sisteme üye olduktan sonra aracını sisteme ekler. Sistem aracın onaylanması için aracın belirli şartları taşımasını ister. Eğer araç koşulları sağlıyorsa, araç sistem tarafından onaylanır ve kiralanmaya uygun hale gelir.”

Aracı firma açısından ise sistem şöyle çalışır; “Aracı firma hem araç kiralamak isteyen kişiyi hem de aracını kiralamak isteyen kişi bir araya getirerek sahibinden araba kiralama işleminin çalışmasını sağlar. Arada ufak miktarda hizmet bedeli ile bu işlemi yerine getirir.”

Sizlerde ile araba kiralama işlemi yaparak yola çıkabilirsiniz.