Günümüz hayat şartlarının değişiklik göstermesi kişileri farklı yaşam ve barınma şekillerine itmektedir. Bu barınma şekilleri arasından müstakil ev, bina, konteyner, prefabrik ev gibi barınma şekilleri bulunmaktadır.

Bu evlerden biri olan kabin kolay taşınılabilir olması kolay temizlenebilir olması ve ekonomik olması gibi özeliklerinden dolayı tercih edilen yapı türleri arasından bulunmaktadır.

Bir diğer yapı türü olan prefabrik yapılar ise önceden hazırlanmış bir beton zemin üzerine monte edilerek yapılır. Dıştan görünümü ile normal bir evi barındıran evin özeliği depreme dayanıklı ve hafif olmasıdır.

Diğer yapı türü olan ise sağladığı birçok özelliği ile çok tutulan yapı türleri arasında bulunmaktadır. Bu özeliklerden bazıları farklı iklim koşularına elverişli olması, ucuz olması, kaynaksız birleşimi ile diğer yapılara göre daha sağlamdır, deprem ve doğal afetlere karşı sağlamdır.

Son olarak ise bu evler en güçlü depremlerde bile yıkılmayacak kadar sağlam yapılmaktadır. Bu evlerin montaj yapım süresi diğer beton evlere daha hızlıdır.