Yaklaşan bayram ve yaz tatili, okulların kapanması derken tatil planları yapılmaya başlandı. Her tatil planının önemli bir parçası da uygun tarihli ve fiyatlı uçak biletini bulmak oluyor. Yaz sezonun gelmesiyle artan talep fiyatlara da artış olarak yansısa da, seyahatinizde otobüse mecbur kalmak zorunda değilsiniz. Aşağıda anlatılan yöntemleri kullanarak ucuz ve keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.

1)Tatil Planlarınızı Esnek Tutun

Herkesin bildiği gibi, bayramlarda, haftasonlarında artan talebi öngörerek firmalar fiyatları oldukça yukarıya çekebiliyorlar. Bu durumda ilk yapılacak olan, tatilinizin başlangıç ve bitiş tarihlerini esnek tutup, mümkün olduğunca haftasonu bilet almaktan kaçınmaya çalışmak. Örnek verecek olursak, diyelim 1 haftalık tatik için İstanbul’dan Antalya’ya gideceksiniz, seyahatinizi salıdan diğer salıya ayarlarsanız,(13 Haziran-20 Haziran) tarihler çok yakın olmasına rağmen, git gel 155 TL gibi oldukça uygun fiyatlara uçak biletinizi alabilirsiniz; ancak cuma’dan diğer cumaya ayarlarsanız 300 TL gibi bir miktar ödemek durumunda kalacaksınız. Sonuç olarak tatil periyodunu haftaiçi başlayıp hafta içi bitecek şekilde ayarlamak oldukça büyük tasarruflar edebilmenizi sağlayacaktır.

2)Uçak Biletlerini Erkenden Alın

Bazen seyahat günlerini seçmek sizin elinizde olmayabilir. Örneğin sadece bayramda izniniz varsa ve ailenizi görmek için tek fırsatınız buysa mecburen bayram süreci için bilet almak durumundasınız. Havayolu firmalarının da en çok sömürdüğü durumun bu olduğu söylenebilir. O zaman yapacağınız en kıymetli şey, uçak biletinizi çok erkenden almak olacaktır. Süreki seferleri takip edip, sefer açıldığı gibi biletinizi alırsanız uygun fiyatlara uçak bileti sahibi olabilirsiniz.

3) Uçak Biletini Geç Almak(?)

Bu üstteki maddeyle çelişiyor gibi de olsa ve ilk bakışta mantıksız gözükse de, böyle bir yöntem de izlenebilir. Bazen havayolu firmaları uçaklarını dolduramadığında, satamadıkları son biletleri oldukça düşük fiyatlardan satışa koyabiliyorlar. Akşam pazarı mantığıyla işleyen bu durum düşük fiyatlara uçak bileti alabilmenizi sağlayabilir. Ama unutulmaması gereken, bu durumun sürekli gerçekleşen bir durum olmadığı ve biletsiz kalmanıza sebep olabileceği.

4)Farklı Firmalardan Uçak Bileti Alın

Uçak bileti maliyetlerinizi düşürmenin en önemli yollarından bir tanesi de farklı firmalardan bilet almak. Havayolu taşımacılığı hem Türkiye’de hem Dünya’da oldukça rekabetçi bir sektör. Rekabet çoğu zaman fiyatları aşağı çekerken, farklı rotalardaki farklı rekabet koşulları durumları karıştırabiliyor. Yani, en ucuz veya en pahalı tek bir firmadan bahsetmek mümkün değil, her rota kendi içinde farklı dinamiklere sahip, eğer aktarmalı uçuş yapacaksınız veya gidiş dönüş uçak bileti alacaksanız farklı firmaların farklı rotalar için fiyatlarını kontrol etmeniz faydanıza olacaktır. Bunu yapmanın en kolay yolu ise online uçak bileti satın alma platformlarını kontrol etmek olacaktır. Farklı havayolu firmalarını aynı anda görebilmek önemli bir avantaj olacaktır.

5)Online Uçak Bileti Satış Platformlarını Kullanın

Üstteki maddede de bahsettiğimiz gibi, farklı havayolu şirktelerini bir arada toplayan uçak bileti satış platformları işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Saate ve fiyata göre seferleri listeleyip, kendinize en uygun olanını bulmak oldukça kolay olacak ve birden fazla firmadan bilet almanıza imkan sağlayarak toplam uçak bileti maliyetinizi aşağıya çekmenize yardımcı olacaktır. Diğer bir avantaj ise, bazen online uçak bileti satış platformları izledikleri düşük hizmet bedeli politikalarıyla, orijinal sitelerden daha düşük fiyatlara uçak bileti bulabilmenizi sağlayacaktır. Örneğin 5 Temmuz 2017 tarihli ve 06:00 saatli  Türk Hava Yolları İstanbul Ankara uçak bileti fiyatı kendi sitesinde 157.99 TL iken

Aynı İstanbul Ankara uçak biletini almak oBilet ile 154.98 TL.Yurtdışı sefelerinde bu fiyat farklarının daha da artabildiğini belirtmekte fayda var. Ancak çoğu online platformda bu tarz ucuz hizmet bedeli politikasının var olmadığını da hatırlatalım.